22 липня 2010

Небесні контракти

Життя – це низка «контрактів», через які ми всі виконуємо своє призначення. Призначення свого життя, призначення у житті інших людей. Ми всі – вказівні знаки. На перехрестях долі ми укладаємо «контракти» і розходимось на наступних перетинах доріг, виконавши свої зобов’язання один перед одним.

Я кажу «контракти», бо це слово символічне. Але це не означає, що ми відомо маємо отримати вигоду від будь-яких стосунків. Часто суть контракту стає зрозумілою лише після того як його виконано і пройшов деякий час. Тоді можна логічно і без емоцій все обдумати і зрозуміти. А коли «контракт» в дії, нами рухають здебільшого почуття, інстинкти, емоції, мораль, почуття обов’язку і, звісно, любов.
Часто не розуміючи, що «контракт» вже виконано, продовжуємо тягнути вже непотрібні зобов’язання, а коли хтось з нас нарешті звертає у своєму напрямку – сердимось, проклинаємо, ображаємось, вгамовуємось, але продовжуємо нести біль у своєму серці та образу. В такому випадку наша душа продовжує працювати і не може взяти наступний контракт, бо на нього вже немає сил. Але, якщо відкрити серце та спробувати зрозуміти, що ця людина була невипадково в твоєму житті, що у неї була місія, і місія ця вже виконана, то знаходяться сили подякувати, по-дружньому посміхнутись і йти далі. Можливо ваші дороги десь зійдуться у лабіринтах життя, а може й ні. Не треба сумувати, що контракти закрито. Треба дати собі шанс поставити підпис на новому житті.

Контракт на пізнання себе, контракт на нездійснення фатальних помилок, контракт на бажання більшого, контракт на народження дитини, контракт на відкриття нового світу сексу, контракт на нову професію, контракт на кардинальні життєві зміни, контракт на розвиток, контракт нову себе……. Що ти даєш взамін? Поштовх змінити середовище, нове життя, народження дитини, пізнання себе, гармонію, приходиш в його кризу, щоб спасти його від самого себе, відкриваєш його потенціал, даєш йому впевненість в собі, він розуміє себе і свої прагнення, підштовхуєш до доленосних рішень….

І все це не лише у стосунках між чоловіками і жінками, але й взагалі у будь-яких відносинах між подругами, колегами чи випадковим сусідом в літаку.

Контракт має бути виконано будь-що. І якщо хтось відмовляється виконувати те, під чим за знаком долі поставив свій підпис – порушується баланс наступних контрактів. Є час отримувати, а є – сплачувати рахунки.

Щоб сказане не лишилось звичайною демагогією, наведу приклад. Я познайомилась у поїзді із дівчиною 10 років тому. Ми почали спілкуватись, і я допомогла її матері у вирішенні її проблем із роботою, що в свою чергу позитивно відобразилось на її здоров’ї . Ми продовжували дружбу з дівчиною, і завдяки їй відбулось 2 події, які повернули хід мого життя: знайомство із мужчиною та нова робота. Романтичні стосунки не привели ні до чого путнього, але були результативними у багатьох аспектах, роботу я теж потім змінила, але саме на тій ній почала займатись PR та прийняла рішення про подальше навчання. До речі, з подругою ми розбіглись – не сварились, так сталось. Напевно, контракт завершився : )

4 коментарі:

oleggato сказав...

ціква думка. але як зрозуміти що контракт закінчено коли нема крапок жодної з обох сторін? а самому нема сил і бажання покласти її. але думка дуже цікава.

Bilka сказав...

значить, ще не закінчений, тому і не зрозуміло. Буває тільки через рік розумієш в чому суть була

oleggato сказав...

дякую за відповідь. цікавий блог і приємно познайомитись.

Squirreldom hostess сказав...

Дякую! Креативний у вас нік - сенс і співзвучність гарно поєднані