12 листопада 2009

Бажання «зеленого», або де народжуються тренди

Буває так, що з невідомої причини на початку сезону мені раптом хочеться скупити всі зелені (рожеві, шкіряні, золотаві, з пір’ям…) речі в магазинах. Проходить трішечки часу і виясняється, що цей колір (фасон, силует, крій…) є трендом сезону. Модні програми я дивлюсь ситуативно, а Fashion TV взагалі не маю. За тенденціями у глянці теж слідкую рідко. Я не вважаю себе дикою – навпаки, мода мені дуже подобається. Я люблю street-fashion. Я люблю дивитись моду в шоппінг-молах. Я люблю «мацати» тенденції. Але бажання «зеленого» виникає раптово, з незвідки, ніби саме собою.

Мода – це система. І як у будь-якої системи, у неї існують свої закони та правила. Навіть у творчості є мінімальні правила – світло, колір, тіні, ритми, поєднання, гармонія і резонанс. Мода – як природа. Погода формується над Атлантичним океаном, підводні течії та повітряні бризи розносять її у різні куточки світу. Те, що було смирним мусоном в Атлантиці, стає смертельним цунамі в Індії. Так і метелик моди – тріпоче своїми тендітними крильцятами в Чілі, а відгукується потужною тенденцією на підмостках Парижу та Мілану.

Як це? Можливо такий приклад: раптом, якась Скандинавська країна вирішила розвивати туризм. В холодну країну потягнулись любителі пригод та нових вражень з різних куточків світу. Людям, яким вже обридла мода на Greenpiece, дуже сподобався місцевий фолк-підхід. Теплі «унти» та затишні хутряні тужурки зігріли їх погляди, розвинули фантазій та стали атрибутами приємної відпустки. Що далі? Весь світ ходить в стилізованих «поролонових» чобітках (навіть мама моя марить цими бурочками!). Пів земної кулі, в незалежності від клімату, випадку і того, що вдягнено на верхній половині тіла, носить тренд карельського побуту. Норка чи куртка-аляска – все одно, що наверху, а паролон зараз на хвилі – cool!

Мої передбачення на цей сезон також збулися. Ще навесні мені невимовно захотілось бузкових панчох та рудого лисячого жилета. Панчохи екстремального відтінку я так і не наважилась купити, але візерункові в ромби маю – тренд виконую. З хутром трохи складніше. Але воно всюди! Легке і невагоме, агресивне і ніжне, з підпушкою і стрижене! Жакети, жилєти, безрукавки і накидки – все вже тут!

Минулого року до нас в Київ приїжджала дуже модна тітка з Парижа, Лі Еделькорт. Бізнес у неї – феноменальний. Тьотя створила цілу мережу агенцій, які передбачають(!) тенденції моди. В штаті є спец-агенти, які їздять світом та видивляються, де тріпотнув крильцями модний метелик, а потім приносять свої прогнози і продають відомим будинкам моди. Бізнес дійсно фантастичний! Я б таким зайнялась:-)

2 коментарі:

Анонім сказав...

Как жизнь? мм.. есть cупер предложение по порталу http://www.Pi7.ru и ...

Думаю вам понравится у меня.

[url=http://www.pi7.ru/video/]Видео для взрослых[/url]
[url=http://www.pi7.ru/foto/]Фото[/url]

Анонім сказав...

Племяннице моего мужа исполняется 4 годика, размышляем, что подарить на ДР порекомендуйте, что занимательно в этом возрасте детям. У нее самая любимая игрушка - мышка Тич, думаем, может презентовать мишку Куби http://mishkiland.ru/coobi.php?id=3. Или посоветуйте что-нибудь аналогичное.