30 липня 2009

Про везіння

Мені сподобалась ідея одної пухнастої тварини, що везіння – це риса, яка притаманна всім людям. Везіння– рухає розвиток людства. Так-так – саме воно, а не різноманітні закономірності, які ми марно намагаємось вивести. Думаємо, що зміна уряду саме в цю епоху – це історична закономірність, а насправді це може бути доля везучості якоїсь однієї людини, яка в потрібний час опинилась в певному місці. Везе ж одним на спонтанні зустрічі, а іншим ніколи?

Ми часто говоримо, що одні люди везучі, а інші ні. Частіше розуміємо під цим банальне – один виграє в лотерею, а інший ніколи. Але це те, що лежить на поверхні, бо як можна не помітити, що як тільки ти підходиш до рулетки, то починає випадати на твої цифри і ти зриваєш банк? Люди, які сидять довкола і вже програли мало не останні труси, звісно це теж помітять. Ще й подумають про себе – «от же ж везуча!».

А й дійсно – що якщо всі ми хоча б у чомусь везучі і невезучих людей взагалі не існує? Хотілось би, щоб як мінімум в чомусь одному хорошому везучою бути))). Бо на погане ми всі перші.

Я почала розпитувати знайомих. От наприклад, є подруга, з якою як не підеш в магазин, то завжди купиш щось таке гарне і корисне. І вже розумієш – «хочеш зробити приємну покупку – дзвони і клич із собою Марусю».

Є знайома, яка везуча на роботу. За свої майже 30 років вона жодного разу не шукала роботи, навіть резюме не має! Але це не значить, що вона сидить каменем на одному місці. Ні, вона має вже багатий досвід роботи у багатьох компаніях, просто так якось складається…рекомендації….

Ще одна – везе їй на пригоди. Хочеш незабутній вечір – бери Наташу і йди з нею хоч кудись. Вона не дає гарантії, що 100% ти познайомишся з принцом, може й ще тікати звідкись доведеться)))

А ще от яка штука. Та дівчина, якій з роботами везе, сама про це так не думає. Поки їй про це не сказали, їй здавалось, що це стандартно і у всіх так, вона навіть не задумувалась. Так що, якщо ми самі не завжди можемо визначити, в чому ж нам везе? Що, якщо сприймаємо це як «так і треба»?

Свою сферу везіння я поки знайти не можу. Тому звертаюсь до вас. Друзі, вам зі сторони видніше, в чому ж мені везе? Тільки давайте говорити про гарне. Про погане ми всі й так про себе все знаємо)))

Але в одному я вже переконана. Якщо ти зрозумів в чому твій козир, то зможеш його направляти на користь самому ж собі. Також, приймаю приклади везіння друзів, знайомих і просто всяких людських істот))) Теорія потребує перевірки фактами
!

4 коментарі:

Анонім сказав...

Привіт, Білко! Пише тобі одна пухнаста і білява істота (відзивається на Світунчика)) ти її добре знаеш до речі...
Просто не могла не стриматися, щоб не згадати один старий анекдот, коли один чолов'яга звертається до Бога і прохає його: "Боже, чому я такий безталанний, чому я не можу виграти мільйон", а Бог відповідає: "Купи лотерейний квиток"....
Але, як відомо у кожному жарті є доля жарту...не хочу занудствувати, але мені здається, що у питаннях везіння, приймають безпосередню участь закони функціонування Всесвіту, а саме: ти маєш чітко уявляти, чого ти прагнеш, і головне маєш бути ГОТОВА сприйняти наслідки такого везіння...а ще, мені здається, тут не обійшлося без Теорії відностності...ти маєш рацію, кажучи, що хтось і не розуміє як йому везе, бо для нього це так природньо...от взяти нас із тобою у порівняння...ти типовий екстраверт, я - навпаки інтраверт...я думаю, що тобі з цією рисою дуже пощастило, бо для тебе немає перешкод у спілкуванні з великою кількістю людей...а для тебе самої це природньо )...а ти от думаєш що у мене теж є якась гарна риса, яка тобі не притаманна, і саме цім ми цікаві одне одному....До речі, що ти хочеш у подарунок на День народження? ))

Bilka сказав...

Ну ти і закрутила!!! Я не екстраверт:-) Мені більше імпонує теорія анекдоту - треба "тикати і мацати". Пробувати, щоб визначити у чому тобі щастить. Пішла купувати лотерейний квиток:-)

Foxy сказав...

О! Світ пухнастих збільшується:)Білка, купуй негайно квиток - може тебе везе в лотерею? Поки в нас нема стройної теоріі треба тикати і мацати:)
От ти, Білко, кажеш: "чуйка, чуйка" а насправді це тобі "везе" натрапити на якісь важливі сигнали чи інформацію. В мене таке "везіння" теж є -- я питаю людину наобум, а вона мені видає інформацію яку я шукаю:)
А ще часто ми своїх "везіннь" не розуміємо бо вони проявляються в тому що щось не трапилось -- не попав в аварію, не запізнився на літак...
До речі Білка таки інтраверт - вона енергію з інших не бере. Тому з нею так комфортно іншим інтравертам:)

Bilka сказав...

Про те, що везе на те, що щось не сталось - це сильна ідея... Люди розуміють це в таких ситуаціях, коли, наприклад, запізнився на літак, а він бабах...Страшно...

"це тобі "везе" натрапити на якісь важливі сигнали чи інформацію". Прошу розшифрувати - це що ти таке маєш на увазі? На що це мені везе?!