01 серпня 2009

Обираю чоловіка в костюмі

Обожнюю, коли чоловік в костюмі. Але не завжди у чоловіків складаються з костюмами стосунки. Не достатньо просто вдягнути будь-який костюм з напівсинтетичної стоячої тканини зеленкувато-молочного кольору. Костюм має бути «справжнім». Я не претендую на глибокі знання у цій сфері, але вже точно визначилась, що мені подобається, а що ні. Так от – літній чоловічий костюм не означає «світлий» костюм, як це багато хто переконаний. Літній костюм – з приємної легкої натуральної тканини темно-сірого, чи синього кольору, таке враження, що тканина трохи виблискує, як доглянуте волосся у жінки…

Сорочка обов’язково з довгим рукавом. Навіть влітку. Люблю широкі манжети, щоб виглядали з під рукавів піджака. Тоді і годинник пасує. Деякі умудряються влітку одягнути сорочку з коротким рукавом під піджак – думають, що ніхто не помітить))) Страхіття та й годі!

Що далі? Краватка. Ставлюсь до цього атрибута спокійно. Але не коли вона у поєднанні із короткорукавою сорочкою. Жахливо. А от кольори костюмів мають бути темними і холодними. Не люблю теплих відтінків.

Взуття – хіба не найголовніший атрибут. Я – консерватор. Під костюм – чорне. Шкіра гладка і блискуча, наче натерта воском. Носок зверху заокруглений, підошва тонка, а колодка вузька… І чому деякі одягають під костюм «лижні» черевики чи мокасини з дірками?

Не люблю офісних різновидів костюмних дрес-кодів «аля» костюмні брюки, джемпер і сорочка. Якщо ще туди краватку, то можна або стюартом, або студентом в Оксфорд.

Ще важливо як костюм носити. Вірніше як чоловік себе несе в костюмі. Зважено, впевнено, розслаблено. Ні в якому разі не має складатись враження, що костюм його обмежує, що він його вдягнув «бо сьогодні треба в костюмі», що він мріє влізти в домашні треніки послабляючи краватку на шиї… ні-ні. Нічого такого. Він має його нести як Джеймс Бонд. Треба бігти з пістолетом на витягнуту? Біжить. В костюмі. Зручно біжить. Швидко біжить. Краватка на бік. Упіймав і пішов у ресторан. Сів в костюмі, в руку келих шампанського, поруч пасія. Зручно йому в костюмі устриць їсти… Ой, котра година? Посуває широкий манжет світлої сорочки, відкриваючи огляд годиннику Rolex, або Breitling. Час йти. Дякуємо дамам, але цей сексуальний мужчина в костюмі спішить спасти світ!

2 коментарі:

Foxy сказав...

Сорочка з коротким рукавом, галстук - це типовий "голова колгоспу". Не достає тільки шляпи-сіточки з синтетичного волокна:)
Я тобі дякую Білко, за такий гімн чоловічому костюмові. Дуже це приємно чути.
Краватку ти зря недооцінюєш -- це елемент дуже важливий. Хоча я розумію чому -- нема поруч взірців з правильними краватками:)
Щодо костюмних сорочок -- в них не повинно бути карманів. А ще зверни увагу на комірці -- вони бувають на гудзиках (фе, ковбойський стиль:) німці таке полюбляють носити, класичні та італійські -- з широким розльотом. Під такі треба підбирати краватки з великим вузлом.
А в справжніх костюмах зовнішні кармани на піджаку повинні бути зашитими.

Bilka сказав...

Нє, я краватки люблю. Я мала на увазі, що, якщо раптом її немає, то я в колгоспники не записую одразу ж:-) До речі, ідея краватки з маленькими тваринами мені сподобалась - треба її обдумати і пошукати. Має бути стильно. Головне, щоб все інше було беззаперечно ідеальне - костюм, сорочка, черевики і краватка з лисицями маленькими:-)

Ой, буває ще такий прикол - костюм гарний, кишені зашиті, а ззаду шліцу не розшив! га-га-га:-)

Широкий розльот - мені таке здається подобається, я правда, не до кінця зрозуміла як це. Але під неї і костюм треба якийсь спеціальний?