09 серпня 2009

Armin Van Buuren - сиртакі на гітарі в космічному кораблі

Про музику я ще не писала. Але вже давно хотіла, але якось все не можу підступитись до цієї теми. Почати загально про своє ставлення до музики, чи розказати про останній диск який я слухаю? Це питання залишалось для мене відкритим, тому і пусто було в музичній темі. Диск, який я купила на днях – надихнув мене. І нехай я не знаю як писати про музику (напевно є якась термінологія …), але враженнями поділитись ніхто не забороняє. Так от – це Armin Van Buuren, A state of trance 2009.

CD
1
Проваджаючи літо
9 ранку. Пізнє літо, серпень запрошує собі на зміну подружку осінь, заманює її пожовклим каштановим листям, вікна в моїй автівці відкриті, яскраве сонце сліпить очі, а прохолодний вітерець проносить із собою вологу нічної роси та запах серпневої малини. Звук свіжий - як розум після непропитої ночі, мелодика знайома, як розуміння того, що після серпня прийде вересень.
Це: трек 8 (Josh Gabriel Presents Winter Kills), трек 9 (Myon and Shane 54 feet. Aruna), трек 10 (Tydi Feat.Audrey Gallagher), трек 11 (Andy Moor & Ashley Wallbridge feat. Meighan Nealon) і, нарешті трек 12 (Rex Mundi Feat. Susana).
Всі треки із свіжим, чистим жіночим вокалом – легким і позитивним. Починайте слухати диск з них – краще лягає і настроює на хвилю.

Сиртакі в космосі
Асоціює. Поєднує щось традиційне і завтрашнє. Зараз у цю хвилину за тисячі кілометрів на грецькому острові Кріт звучить, перекочується, пульсує мелодія. Струни і клавіші виринають з електронного простирадла ночі – ще хвилька і в світлі софітів з’явиться Він – з гітарою, синтезатором, чи бог знає ще з чим – в білому, свіжому і тільки небесний парашут нависатиме над нашими головами…. Дивне сиртакі в стилі «транс». Пісок через сито…
Це: трек 3 (М6), трек 4 (Ron Hagen & Pascal M). Без слів, але із сильною фолк-нотою. Такий собі authentic.

Світловий вибух
Пам’ятаєте мультяху про Алісу в космосі – дзеркальні соняшники, підступні черепашки, погані дяді і добрий тато? Або в iPod і включайте в своїй голові спейс-симулятор, або в авто і фантазію налаштовуйте на космос. Світлові крапельки проносяться із свистом повз твоє вухо, розумієш безмежність всесвіту і радість свого існування. В треці 6 є звуковий момент схожий на салют, коли в чорне небо одномоментно вистрілює букет прямих білих кометок.
Це: трек 5 (Mat Zo), трек 6 (The Blizzard with Gete), трек 7 (Monogato).

Буде натхнення – послухайте. До речі, зі мною все в порядку, а зараз 13:00 дня)) В комплект входить 29 треків – CD1 – On the beach та CD2 – In the club. Зразу ж скажу, що про CD2 я не описала зумисно. По-перше, я його прослухала лише раз, по-друге там сама січкарня (без слів), як «подарунок» замість знижки на гарну річ.


Почитати про альбом

8 коментарів:

Foxy сказав...

Дуже гарно. Білка - музикальний критик. Хто б міг подумати:)
До речі, Білко, а ось ти знаєш чому світові топ-діджеі всі звідкісь з Північноі Європи? Що там є такого, чого нема в інших місцях?

Bilka сказав...

А ви ще бага-а-ато чого про мене не знаєте:-)

Хм:-) Ну в Голандії точно є ТЕ, чого немає в інших місцях, ги-ги:-) От вони і творять))) А які країни і яких діджеїв ти ще маєш на увазі?

Foxy сказав...

Ой давай мерщій показуй:)))

Ну ось порахуй, Тіесто, ван Бурен, Феррі Корстен - голанці, Пол ван Дайк -- німець, Андре Танненберг (АТБ) -- теш швед якійсь:) Це половина топ 10. Такі ти права -- вся справа в "волшебных пузырьках":)

Bilka сказав...

А David Guetta, Groove Armada і DJ Sanchos (цей явно з іншої півкулі:-)))) ?? Вони звідки?

Armin Van Buuren -а фан сказав...

Гарно написно! Хоча, про CD2 не погоджусь!
Foxy, ATB теж з Німеччини.

Bilka сказав...

Дякую! Відірвусь від першого і таки прослухаю з толком CD2 - треба зосередитись:-) А хто ще з Німеччини?)

Armin Van Buuren -а фан сказав...

Bilka, усіх зірок танц. сцени з Німеччини і не перерахуєш - їх дуууже багато. Скажу лише, що явне лідерство у кількості (і якості) всестітньовідомих діджеїв ділять між собою ті ж таки Німеччина та Голандія!

Bilka сказав...

Armin Van Buuren -а фан, дякую за пыдказку з диском 2 - вын гарний!