22 січня 2010

Коли відпускає тягар

Інтуїція – дивна штука. З її допомогою ми самі себе направляємо до того, що маємо зробити, але ця вказівка доходить до нас настільки притупленою, що ми її часто не розуміємо, або пропускаємо, або мучаємо себе докорами – «що це було: інтуїція, чи здоровий глузд?»

Найголовніше, що треба зробити – це ПОВІРИТИ, що інтуїція працює стовідсотково на твою користь. Вона – твій гарантований союзник. Вона – не підводить, бо є головним інструментом інстинкту самозбереження. Підвести може неправильний вибір, який ти часто робиш, заплутавшись в безмежних логічних доказах. Інтуїція ніколи нас не зраджує – це ми затикаємо вуха, бо нам не завжди подобається те, що вона каже. Наведу приклад – мене запросили на якесь збіговисько, наче корисна справа, але чомусь їхати не хочеться, причому об’єктивних причин чому «ні» немає. Підбираю пару виправдань, чому це зробити треба і заспокоююсь. Проте через якийсь час виникає відчуття занепокоєння. Починаю перебирати, зо це може бути - «те зробила, тому відповіла, туди подзвонила, що ж тоді?» І тут вспливає потреба їхати на збіговисько. Знову наводжу по колу докази, чому я туди їду – корисна ж справа! Ще пару таких раундів і раптом я думаю, а чому власне туди пхатись? Швидко приймаю інтуїтивне рішення і на душі стає легко. Кажуть «наче тягар впав», «відлягло», «відпустило». Це про такі моменти. Я знаю точно – якщо я відчула, що «відпустило», то прийняте рішення правильне.

Слухати інтуїцію – це не плисти за течією. Це – всім серцем вірити, що у тебе всередині є голос-помічник. Вплітати голос інтуїції в стратегію – от що треба робити. Інтуїція – не імпульс.

3 коментарі:

Flat Cat сказав...

Для различных интуитивных животных от животных не очень интуитивных вопрос: как отличить голос интуиции от всех остальных голосов, звучащих у меня в голове, когда нужно принимать решение? А то вот читаешь Коэльо, "Алхимик" и все выглядит куда как просто... Вокруг знаки, нужно их просто замечать и следовать им. А я вот летом еду на работу по мосту через Днепр, день жаркий только начинается, а там на пляже уже люди лежат, купаются в прохладной воде. Пиво наверное пьют холодное... А я на работу... А вдруг это знак и нужно все бросить и тоже на пляж? А? Как понять?

Bilka сказав...

Як відрізнити - інтуїція ніколи не говорить з тобою прямо. Вона підниває, нашіптує, підказує.... А стосовно пляжу - це точно знак. Що ти скучив по літу і пора вже занирнути ну хоча б у басейн:) і пива холодного:)

Squirreldom hostess сказав...

Мушу сказати, що маю ще й доказ цій далекоглядній інтуїції. Я захворіла, а мала б їхати вчора((( Все одно не поїхала. Виходить інтуїція знала все набагато раніше...:)