11 травня 2009

Бігун’я, хі:-)

Я не люблю бігати. Я за ігрові види спорту. Сьогодні готувала speaking для TOEFL - там було запитання – do you prefer individual or group sports. Я дефінітлі префер груп, але зранку роблю індивідуал, тобто навертаю круги ковбаскою довкола тенісних кортів в моєму дворі, потім роблю зарядку і їду на роботу))) Ідея цих маніпуляцій достатньо проста – треба себе тримати в тонусі, давати собі зранку можливість прокинутись і отримувати певну порцію свіжого повітря. Партнерів для гри в теніс серед моїх сусідів спостерігається сила-силенна, але, нажаль мені це все не підходить, бо я не вмію грати в теніс) Тому вранці всі групові (перечитувала – звучить сексі) види відпадають – залишилась одна біготня. Так от – я вивела нескладну формулу як заставити себе бігти вранці. Ділюся:

1. Перші 2 тижні треба поставити собі задачу – бігти щоранку. Навіть якщо не хочеться. Це для того, щоб привчити м’язи, привести їх в тонус. Перші 2 тижні ти працюєш на них – потім м’язи починають працювати на тебе. Зараз я ще не встигаю око відкрити як м’язи кричать – БІГТИ ХОЧЕМО!

2. У мене не виходить собі цілі для бігу виставляти. Ну не цікаво мені бігти сьогодні 1 км, завтра 2 і т.д. По-перше, я не знаю як їх відміряти ці кілометри (є ідеї?), а по-друге, мене це просто не мотивує. Мене надихає інше – біжу і уявляю як моїм м’язам зараз гарно, як вони там напружуються, балдіють від такої ранкової роботи і все таке.

3. Все роблю в задоволення. У мене є програма мінімум (навернути коло кругом кортів і зарядка), але якщо після зарядки раптом хочеться ще пробігти (і таке буває, тепер з кожним днем все частіше), то біжу!

4. В тіньочку – обов’язкова зарядка. Це такий собі приз-сюрприз після пари кілометрів. Методом проб і помилок я зрозуміла, що зарядка мені підходить повільна і на розтяжку. Тому я задираю ногу, роблю розумне обличчя (тіпа я йог))) і розтягуюсь. Це краще ніж 50 раз прокачати прес. Хоча не так ефективно. Але на вулиці немає, як прес качати, тому мене совість не мучає (хіба трішчки). Але совісті можна кинути на поталу трохи віджимань та піднімань ніг. Але не багато. Теж для задоволення.

5. Важливо – чорні шорти до коліна з шнурочком в поясі і коротенька маєчка. Це - штрих, бо коли біжиш у гарному, це краще ніж коли в розтягнених треніках і футболці незрозумілого розміру. Легкий iPod в кишеньці – сила…

6. I, найголовніше у цій справі – почати бігти з «правильною» піснею у вухах. Koseen, Hide you. В ній і ритм, і позитив, і гупає дай боже – зразу ж
прокидаєшся.


2 коментарі:

amridiya сказав...

Одобрям! Особенно п.6. и песню Kosheen!

Мyе вот нужны новые типс, как заставить ходять себя в спорт клуб, если ты купил дорогой абонемент, а дойти до клуба лень!

Каждый день пробую новые мантры и не всегда выходит.

Но последний раз отлично бегалось или быстро ходилось под новый альбом U2- Magnificent!

Под этот трэк, ты красотка, будешь разгоняться очень быстро!

Bilka сказав...

Хммм, щось я на youtube оригінальної версії не знайшла... тільки live записи(( Кинь якийсь лінк.