15 травня 2009

Училка-перформер

Безумна мамашка in the air! Продовжую свої потревеньки про школу. Чує моє материнське серце, що чим далі тим більше ця тема мене засмоктуватиме)) Сьогодні була на батьківських зборах – виступала директриса, знайомили з вчителями, таке…

От що мене збентежило – є два перші класи, один трохи просунутий, інший нормальний. Але ж важливо, яка вчителька, а вони обидві…. Хм.. дивні якісь. Одна така тьотька мало не віршами співає - класика жанру, років 40-45, невизначеного сімейного стану і достатку. Може бути доброю, а може й мігера.

А от друга – у мене був ментальний шок. От уявіть собі, сидите ви за партою, ностальгуєте за своїми шкільними роками, перед вами всякі тітки про добро і честь розказують і тут… дівчина на вигляд клас 10-ий врубає презенташку в power point і починає селф-перформанс – я така класна (виплюються її фоки як з однокласників зняті!), у мене такий і ще такий диплом є (вжиххх… виїхав!), я переможниця тцяти олімпіад (тішьььь фото!), а діти мене люблять, бо я можу і перевдягнутися… (о-о-о-го), часто у мене уроки проходять нетрадиційним способом (таааак), уроки з перевдяганням і розігруванням сценок (або я збочена, або ця учила збочена). Після того як вона сказала «дякую за увагу» мне отчаянно хотілось хлопать, але всі мовчали…

Я сиділа і не розуміла – мені сподобалось те, що я побачила, чи я просто асоціюю для себе школу з чимось іншим і традиційним? Мене вразила картинка, бо вона відрізнялась. Такі «виступи» я сприймаю на роботі, в інституті, на тренінгу чи на професійному семінарі, але в школі… А може навпаки – це добре і школа просто просувається разом з суспільним розвитком семимильними кроками?

А взагалі я багато чого нового і корисного дізналась сьогодні. Наприклад те, що дитину потрібно хвалити навіть, якщо вона не досягнула результату, бо дітки цінують вкладені зусилля в роботу, а не сам результат. А ще, не помиляється лише той, хто нічого не робить… І всякі інші корисні дрібні тіпс)

2 коментарі:

Foxy сказав...

Нагадує мені нянечку яку ми дивились не так давно, теж: я най-най-най-краща:) А взагалі я обережно ставлюсь до таких перформансів. Медичні сестри в латексі і коротких спідницях бувають тільки в відеокліпах. Кожна робота потребує певного контексту, якщо ця девачка дуже з нього вибивається -- так це може тому що їй нема чим вас більше здивувати... А може то я дуже консервативний:)

Bilka сказав...

Слава богові вона була не в латексі:-) Одягенена пристойно. Хоча, деректриса була з виваленими в прозоре декольте сіськами (є якийсь потяг у цих жінок до роздягання прилюдного)... Я не знаю, що й думати - наче школа гарна, і вчителі теж, але для мене це все теж дуже дивно. А може то я дуже консервативна:-)