20 травня 2009

Прийняти «іншу половинку яблучка»

Чоловіки часто забувають про наші дні народження. Ні – вони не забувають, вони просто не запам’ятовують їх. Саме тому, якщо ви тихо сидите і чекаєте, що ваш коханий подарує вам на д/н гвинтокрил, чи, щонайменше, перстень з діамантом - навряд чи ваші мрії здійсняться. В кращому випадку ви отримаєте теплі слова, в гіршому – будете пускати соплі ціле свято, бо «як він міг, такий паскудниук, забути! Він мене не любить!»

Не у тих питали
Чому так відбувається? Все дуже просто. Жінки самі винні, що чоловіки не вітають їх із днем народження. Чому? Тому що не правильні висновки роблять. Пригадайте, як зазвичай все відбувається – ви сидите з подругою, жалієтесь їй, що він забув, а вона піддакує вам і каже «так-так, і мій теж минулого року забув, а цього року я йому спеціально нагадувати нічого не буду – провчу. Забуде – смерть». І так всі ….

А тепер давайте поглянемо з іншого боку на ситуацію. Можливо ви не там данні збираєте і ваші подруги не показова вибірка, benchmarking не той? І не тому, що подружайки зміюки підколодні і заздрісні – ні-ні! Це тут ні до чого. Справа в тому, що у них, як і у вас, ЖІНОЧЕ мислення. Тому і виходить, що всі чоловіки забудькуваті і не піклуються (ну звісно, якщо всі подруги це кажуть, значить всі мужики ко…)))!

А чоловіки просто мислять по іншому. І в цьому немає нічого кримінального. Жінка думає, що пам’ятати про день народження чоловіка – це з її боку прояв любові. Чоловік взагалі про це так не думає – він просто заносить у свій календар дату дня народження, і коли вона починає мигати на екрані його телефону – він йде за квітами і вітає її. Або не заносить і не вітає – по-всякому буває. Банальні речі – прості речі. Жінка сприймає емоцією, чоловік логікою.

Для чого мені це, або користь інформації
Чоловіки запам’ятовують інформацію не лише тому, що вона приємна, чи цікава, але й тому, що вона корисна. А як відомо, обсяги оперативної пам’яті обмежені, тому і потрібно вибирати. Чим може бути корисним тримання дати дня народження коханої в оперативці для чоловіка? Він же не буде про це другові розказувати, чи партнеру. А от інформація про новинки на ринку гаджетів набагато важливіша. Вона і займає чільне місце в оперативці. Бо нею можна поділитись з другом, чи підтримати невимушену бесіду при оказії. Вони ж в основному інформацією між собою обмінюються, а не емоціями.

Розберемось із жінками. Невже у них обсяг оперативки більший, а може вона взагалі гумова у нас? Ні! Просто у нас потреби інші. Для нас інформація про д/н є корисною. Бо, якщо пам’ятаєш її, то можна обговорити з подругою який подарунок зробити коханому, чи як його здивувати, чи якого він знаку зодіаку і що пророкують гороскопи з цього приводу, чи чому він про нього забув, а ви от пам’ятаєте і таких «чому, а якщо» ще з пару десятків нашкребеться! Ми ж в основному емоціями між собою ділимось, а не лише фактами.

Можливо трохи я гіперболізувала емоційно-логічну складову. Щось підсилила для краси, і д/н лише приклад маленький. Але суть проста – ми різні, і це потрібно приймати і розуміти.

Прийняти «іншу половинку яблучка»
Багато в чому винні самі жінки (згадуючи мстиву подругу))), які одного разу запиляли свого коханого, от він і не має бажання ні те, що щось дарувати, а взагалі пам’ятати. В знак протесту ))) Тому краще прийняти «іншу половинку яблучка» такою, яка вона є. І не просто це задекларувати, а дійсно зрозуміти – ми РІЗНІ, і це прекрасно!

Для того, щоб чоловіків приймати такими якими вони є, потрібно побільше про них знати. А про це лише вони самі можуть розказати. Так, подруги теж багато чого цікавого знають, але в голові у них те саме, що і у вас. Тому, хочеш зрозуміти – питай у нього.

На написання посту мене наштовхнула випадкова бесіда зі знайомим. Написала і вирішила пошукати, можливо, чоловіки щось пишуть з цього приводу в Інтернеті. От знайшла – мені дуже сподобалось )))

«Я, конечно, знаю, что у моей мамы есть день рождения, но помнит об этом М. Первые заработанные деньги я потратил на шикарную синюю рубашку. Depeche Mode после ухода Алана Уайлдера стал не тот. М. только что ушла на работу, на ней была какая-то одежда. Еще она покрасилась – раньше я не всегда это замечал, но теперь она говорит мне, что покрасилась, и уточняет цвет. Длительность нового сингла Pet Shop Boys 3 минуты 32 секунды. Айртон Сенна выигрывал Гран-при в Монако шесть раз. Остановите меня кто-нибудь, спасибо. Извините, что так длинно, но если я решил ответить на вопрос, мне ничто не помешает. Даже мышечные боли».

5 коментарів:

Foxy сказав...

Ось ви Білка унікальна істота, бо банальні речі - прості речі, а щось ніхто з жінок про це не думає. Навіть ті хто мозком розуміють таке не можуть перемогти свого жіночого підходу:) Насправді я думаю, що й ви не зможете (якщо не чловік, всяке буває:), але мабуть і не треба, бо це вже насильство над природою.

Чи ні? Жінка ж більш гнучка істота ніж чоловік і мабудь може думати і як жінка і як чоловік при нагоді. Чи все ж таки ні? Що ви думаєте з цього приводу?

Bilka сказав...

Я чоловік?!??)))) Ги:-)

Згодна з тим, що я унікальна істота, але все ж жіночого полу) Тому мені іноді теж важко осягнути масштибність простоти:-))) Але я дуже стараюсь, бо люблю чоловіків. І тому буду неймовірна вам вдячна, пухнаста тварина, якщо ви мене насталятимете в цій нелегкій справі. А я обіцяю робити успіхи, старатись і удосконалюватись:-)

Через свою гнучкість таки ми можемо "налаштовуватись на хвилю", хоча заздалегіть прошу розуміння, якщо іноді збоїть, чи там який запобіжник перегорає...:-)

Foxy сказав...

А я ось про що подумав. Ти ж була великим прихильником цих, як їх, социотипів? (переплутав?:) Може напишеш поста про це?

Bilka сказав...

Хммм... Це - гарна ідея! Тільки цю тему так просто не напишеш, треба обдумати якийсь приклад, бо описів соціонікаи вистачає в інеті, треба щось практичне, напевно... А чого ти раптом про це згадав?

Flat Cat сказав...

А шось я оце чекав-чекав від тебе розшифровки мого сна та й згадав, що колись ти мені навіть тести присилала і взагалі є великий знавець цього напрямку. Тільки про сон свій я так нічого і не знаю:)