10 вересня 2009

Одежина для мордочки

Не знаю, наскільки цей пост буде цікавий хвостатим істотам чоловічої статі, але самі вирішуйте. Це дівочий момент.

Я помітила, що в моїй косметичці вже занадто багато тональних кремів. Як тварина, яка любить розбиратись у своїх інстинктах та мотивації, я цим питанням зацікавилась. А й дійсно – чому тональні креми, а не туші, наприклад? З кількістю блисків для губ все зрозуміло – багато кольорів, багато настроїв. А от тональний крем по суті як панчохи на ноги – може бути, або під засмагу, або зимовий варіант посвітліше і настрою особливого не потрібно, правильно? От і я так думаю, а руки продовжують скупати тоналки. Зараз маю 9 штук. І відчуваю, що мені треба ще дві. І вже знаю які.

Сьогодні я знайшла причину! Вона в тому, що я розумію і відчуваю свою шкіру. Все виявилось дуже просто. Шкіра – не стала велечина. Це все упередження, що якщо ти маєш, наприклад, жирну шкіру, то маєш добирати відповідні засоби «для жирної шкіри». Моя теорія інша – май в арсеналі ширший діапазон помазюк і слухай свою шкіру.

От простий приклад. У мене загалом жирна шкіра. Але напередодні я випила пару бокалів вина. Що відбувається? Вірно – вранці в ній менше вологи. І навіть будучи жирною, вона сьогодні може трохи шелушитись… Висновок – мастимо більш зволожуючий крем і менш важку тональну основу.

Добре, а як знати ЩО саме треба твоїй шкірі? У мене це відбулось природньо якось – я інстинктивно почала (і продовжую) скупати тональні основи. Але можна зробити це і сплановано – поступово спробувати продукти різних фірм, які по маркуванню відповідають вашому типу шкіри (все одно консистенція і ефект буде у всіх різний). І вперед – все спробувати і зранку задавати своїй шкірі запитання «У що сьогодні вбиратись будемо, дорогенька»? :-)

Якщо якісь хвостаті істоти дочитали це до кінця, то честь їм і хвала. Дівчата, а у вас які косметичні «ноу-хау» є – швидко діліться!

2 коментарі:

Анонім сказав...

хмм.. а ще можна змішувати різні тоналки, якщо "настрій" шкіри складно точно визначити..))))

Bilka сказав...

Це хто тут у нас "великий комбінатор"?))) А взагалі ідея гарна) Я для кольору так іноді роблю. Або на різні шматки лиця - різні тоналки!!!!