22 вересня 2009

Чому чоловіки всюди підтягуються?

Привіт в ефірі. І знову я продовжую нашу програму «Про спорт». Дивні речі кояться на моєму прибудинковому майданчику з тренажерами і турниками. Розташоване це чудове місце у прохідному шкільному дворі, тому вранці купа людей крокують цією дорогою. Хто в школу, хто на роботу, хто просто песика гуляє, а хто вийшов водички купити після вчорашнього. Жінки, чоловіки, діти… Коли я вперше звернула увагу на одну дивність, то подумала, що це просто дивність. Але вже пів року кожного дня все повторюється знову і знову – ЯКЩО ДОРОГОЮ ПРОХОДИТЬ ЧОЛОВІК, ВІН ОБОВ’ЯЗКОВО ПРИЛЬНЕ ДО ЗАЛІЗА. Чи підтягнеться, чи відіжметься, чи повисить на турнику, або руки покачає… І не важливо, чи йому 60, 40 або 15 років. І не важливо чи він на роботу в костюмі йде, чи собаку в джинсах гуляє. Як тільки він потрапляє в цей рай заліза – перетворюється на магнит і липне до гладких поверхонь. Аккуратно ставить свій шкіряний портфель (кейс, бутилі з водою, собаку, недопите пиво etc) і починає підтягуватись.

Такій стабільній тенденції обов’язково має бути зрозуміле пояснення. Бо жінок там і не видно, а якщо проходять повз, то не кидаються на швецькі стінки. І взагалі – декілька жінок бачила під час бігу, а зарядку, принаймні в моєму дворі, не робить ніхто. Але це може так просто склалось, тому все ж повернусь до теми «чому чоловіків тягне на залізо». Мої припущення наступні:

1. Чоловіча натура більше сконцентрована на собі. Не секрет, що жінки схильні піклуватись в першу чергу про всіх навкруги, окрім себе (звісно це узагальнення). Натомість чоловіки більше думають про власні потреби, зокрема бути здоровими і в тонусі, тому і використовують будь-яку можливість повіджиматись

2. І чоловіки, і жінки бояться старіння. Тільки для жінок воно більше виявляється в кількості зморшок на обличчі, а для чоловіків - в фізичних можливостях. Тому вони і використовують будь-яку нагоду, аби не лише підкачатись, але й перевірити «чи ще є порох…»

3. У продовження – ще і психологічний момент. Самооцінка чоловіка напряму пов’язана з його фізичними можливостями (про це багато у Протопопова є), тому аби підвищувати самооцінку йому потрібно постійно оцінювати ці свої фізичні можливості. Чим він і займається, таємно влипаючи в бруси

4. Не можу це пояснити лише бажанням «трохи підкачатись», бо тоді мені зовсім не зрозуміло чому це робити з портфелем і при галстуку.

5. Вони хочуть покрасуватись, показати себе. Хоча думаю – це десь на 25-ому місці, бо не завжди ж я на тому майданчику кукую, ги-ги: - )

6.А ще чому?....................................................................................

Нічого в інеті з цього приводу я поки не знайшла( Чому чоловіки так роблять?

6 коментарів:

Foxy сказав...

Ну что-ж, расскажу правду:) Но сначала рассмотрю предложенные варианты.
1. Все с точностью наоборот:) -- не подходит
2. Не из-за этого:)
3. В большинстве случаев подтягивание после 35 лет будет только снижать самооценку:))
4 и 5. Правильно, сама видишь, что не подходит
6. Вот настоящая правда. Мужчинами руководит дремучий инстинкт. Мужчина, произошедший от обезьяны как только видит перекладину -- немедленно на ней повисает, как делали наши хвостатые предки. Это сильнее нас... Потом опомнившись, потупив глаза спускается, цепляясь напоследок галстуком:)
7. А женщины, они произошли от ангелов... Им не надо повисать, они и так взлетать умеют:))

Unknown сказав...

"Склёпка", «Перышко", "Девятка", «Замок", «Солнышко", "Луна" "Выход на две" , "Стульчик" ,"Жаба" ,"Офицерский, десантский, дембельский выход силой" "Полотенце" ,"Царский выход силой","Топорик", "Крышка гроба"(обратите внимание!!!))) "Краб", "Паук","Червяк", "Змейка" "Скорпион" – как видите, мужчины не только повисают на перекладине, движимы инстинктом, они еще творчески подходят к описанию этих самых действий, мдаа.. чего стоит «Крышка гроба»)))..

Bilka сказав...

Я коли вперше прийшла в тренажерний зал, то довго не могла зрозуміти, що тренер від мене хоче - "тепер 3 по 20 жабка і жим поочередности"...

Unknown сказав...

как-то тронула меня поднятая тема..)) оказалось, что все немного серьезнее, чем можно было предположить..
С форума: "Здравствуйте. Мне 20 лет. Работаю грузчиком. Мужчина. Рост 183 вес 75 кг. Вопрос в следующем. Вредно ли висеть на турнике или подтягиваться? Слышал, что подтягивания на турнике плохо сказываются на росте в длину. Замедляют рост. А я хотел бы немного повысить тонус мыщц спины, ткак они совсем атрофированные. Не одного подтягивания не могу сделать. Максимум удается висеть самое большее 30 секунд, пальцы устают. Но ростом рисковать как то неохота. И вообще можно ли какуюнибудь болячку заработать вися на турнике?(грыжа спины, выпадение диска)" http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=103912
Вот такими мучительными переживаними и сомнениями иногда сопровождается решение: повиснуть на перекладине или нет, не такой уж это и инстинктивный процесс, и довольно опасный..))
И пусть после этого кто-то скажет, что на женских форумах обсуждаются дурацкие темы…)))

Bilka сказав...

От в такі моменти я і починаю розуміти все щастя бути жінкою! І зростом ризикувати не приходиться:-)) га-га))))

Bilka сказав...

О - ще одна думка з цього приводу, на форумах знайшлась:

"Ну,могу,разве что сравнить это с эффектом зеркала для дам ))) Только в более облегченной форме!А руководствуюсь я таким принципом: проходя мимо турника(не намеренно) думаю "Хм.А интересно сколько во мне силы осталось,сколько с пылу с жару смогу сделать раз?" и давай самому себе доказывать что я МуЖыГ)"

Щось в цьому є, особливо про дзеркало)